Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cultura accessible a través de l’Escena25 i Apropa Cultura

Els programes Escena 25 i Apropa Cultura buscaran, una temporada més, fer accessible la programació de Cal Bolet i l’Auditori a tothom.

Aquest dimarts s’han presentat  els programes Escena 25 i Apropa Cultura a l’Ajuntament de Vilafranca. Els regidors de Cultura i Benestar Social han insistit en què la cultura ha de ser accessible per a tothom. Per aquest motiu, la programació de Cal Bolet i l’Auditori torna a formar part de l’oferta d’aquests dos programes.

L’Apropa Cultura connecta les entitats socials amb els equipaments culturals, els quals reserven un 2% de l’aforament de la temporada a un preu de 3 euros i ofereixen visites i activitats adaptades. A Catalunya, 20.000 persones se’n van beneficiar la temporada passada. A Vilafranca, en van ser 1.652, entre persones amb discapacitat intel·lectual, física o trastorn mental, nens i joves dels Centres Residencials d’Acció Educativa i del Centre Obert, dones ateses pel Servei d’Informació i Assessorament per a Dones o persones en situació de pobresa.

A l’Apropa Cultura s’hi accedeix a través de les entitats socials. Per això, l’Ajuntament de Vilafranca, a través del servei de Benestar Social i en col·laboració amb Cultura, ha decidit engegar una prova pilot per acostar la programació cultural també a persones a títol individual que hi estiguin interessades.

 

Pel que fa a l’Escena 25, forma part de la campanya que engega per quart any el Departament de Cultura per afavorir l’accés als joves d’entre 18 i 25 anys. A Vilafranca s’ofereixen 200 entrades per a una desena d’espectacles a preus d’entre 5 i 7 euros. La temporada passada, 47 joves van anar a Cal Bolet o a l’Auditori amb l’Escena 25.

Per a obtenir les entrades a aquest preu reduït cal registrar-se a la pàgina web www.escena25.cat o a l’aplicació per a dispositius mòbils del programa. El regidor de Cultura Raimon Gusi destaca que la temporada passada, les entrades que es van adquirir a través de l’Escena 25 a tot Catalunya estaven valorades en 74.000 euros. Gusi apunta que els preus populars són una bona manera de portar la gent jove als teatres i auditoris i aconseguir fidelitzar-los.

 

En el cas de l’Apropa Cultura també formen part de l’oferta d’espectacles els de la programació familiar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: