Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellers xilens han acompanyat als Verds per FM

Un grup de vuit persones de la colla xilena dels Castellers de Lo Prado ha passat la Festa Major amb els Castellers de Vilafranca

El divendres de la setmana passada  l’alcalde de Vilafranca va rebre al saló de plens a la delegació dels Castellers de La Prado que aquest 2016 ha vingut a Vilafranca per mantenir l’acord de col.laboració que tenen les dues colles amb camisa de color verd. És un grup integrat per 4 adults i 4 nens que han vingut també per fer formació castellera. A la recepció municipal van compartir una xerrada amb l’alcalde i el regidor de cultura, acompanyats també del president i del cap de colla dels Castellers de Vilafranca. Es van tractar aspectes de caràcter solidari i d’integració social, perquè en bona part aquesta és la funció de la colla xilena.

Els de Lo Prado han acompanyat la colla vilafranquina a les diades de Festa Major i també han visitat les instal·lacions de Cal Figarot, participant dels assaigs.

El seu cap de colla ens recorda que ja fa 10 anys que es van fundar i que tenen reconeixement del món casteller.

El primer cap de colla, Marcos Lara, va ser molt curós a l’hora de mantenir la tradició i l’ús del llenguatge casteller català, i la colla fins i tot a Xile ha replicat una festa major tradicional.

Els Castellers de Lo Prado aprofitaran els darrers dies d’aquesta setmana també per fer turisme i conèixer el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: