Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un acord a Freixenet podria mantenir la majoria d’accions a la família amb entrada de Henkell

Segons ha publicat el diari digital “El Confidencial”, les tres parts de la família propietària de Freixenet, els Hevia, els Ferrer i els Bonet, han acordat una fórmula que ho pot facilitar.

La fòrmula pot facilitar liquiditat als membres de la família que volen vendre la seva part, a la vegada que han convençut a Henkell que en lloc de comprar la majoria de les accions de l’empresa, com inicialment pretenia, es quedi amb una participació minoritària però significativa, pròxima al 20%. Aquest principi d’acord preveu que els quatre germans Hevia es desprenguin de la seva participació del 29% a Freixenet, tal com volien, i per la qual obtindrien uns 145 milions d’euros, ja que la companyia està valorada en prop de 500 milions. No obstant això, aquest paquet no passaria íntegrament a mans de Henkell, sinó que els compradors serien la multinacional alemanya i els Ferrer, que sempre s’han mostrat contraris a vendre. D’aquesta manera, els Ferrer passarien a tenir més del 50% i mantindrien el control de la firma. Respecte als quatre germans Bonet, dos d’ells, Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, i Pilar Bonet, mantindrien els seus respectius paquets accionarials del 7,25%, mentre que els altres dos, Eudald i Pere Bonet, en vendrien una part.

Aquest dilluns es feia la roda de premsa de presentació del tradicional anunci de Nadal de Freixenet i el president de les caves, Josep Lluís Bonet, ha reconegut que la companyia té sobre la taula una oferta de compra seriosa per part de l’alemanya Henkell.

Les negociacions, no obstant això, continuen obertes i les parts implicades estan tenint reunions bilaterals per intentar tancar un acord definitiu abans de final d’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: