Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

280 persones participen en la primera edició de la verema solidària, “tallar amb la pobresa”

Amb la voluntat de mostrar la solidaritat i el suport del món vinícola amb el tercer sector, es va organitzar la primera edició d’aquesta verema solidària a Sant Llorenç d’Hortons amb Finca Parera.

Unes 280 persones han participat a la primera edició de la Verema Solidària que ha tingut lloc aquest diumenge a Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons, en el marc d’una jornada festiva i col·laborativa per “tallar amb la pobresa” i lluitar contra l’exclusió social. Des d’enòlegs i sommeliers a professionals relacionats amb la captació de fons i del tercer sector, però també famílies, grups d’amics i d’empresa han volgut sumar-se a la iniciativa impulsada per Rubèn Parera, des de Finca Parera, i l’associació Impulsa Fundraising. Els diners recollits a través de la campanya de micromecenatge a projectes socials, educatius i terapèutics de l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) i Càritas Sant Feliu de Llobregat.
La voluntat de Parera seria que de cara a l’any vinent aquesta proposta s’estengués a la resta de la Catalunya vinícola.
L’activitat de diumenge es va iniciar amb la verema de la vinya de xarel·lo de La Plana i després es van oferir diverses propostes d’accions per els assistents.
La campanya de micromecenatge de la Verema Solidària es va iniciar l’1 de setembre i ja s’han reunit prop de 8.000 euros a través de les nombroses aportacions rebudes, que permetran fer realitat projectes de reforç educatiu escolar en el cas de Càritas Sant Feliu i de consolidació de l’hort sòcio-terapèutic d’AFAMMG.
Tots els participants de diumenge a la Verema Solidària han col·laborat amb alguna de les 8 modalitats que tenien al seu abast per sumar-se a la iniciativa, de forma individual o en grup. La Verema Solidària ha rebut un total de 146 aportacions a través de Goteo.org, i encara resten 15 dies de campanya per poder assolir l’objectiu òptim de 10.000 euros. La campanya de micromecenatge a Goteo.org es mantindrà oberta fins el proper 9 d’octubre per seguir recollint aportacions econòmiques que el sector del vi destinarà al tercer sector, en una iniciativa pionera i innovadora que, donat l’èxit de la primera edició, tindrà properes convocatòries i és probable que s’estengui a d’altres regions de vins de Catalunya per ajudar a combatre la pobresa i l’exclusió social de les entitats locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: