Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 14ena Marxa de Torxes de Vilafranca se celebra amb un nou recorregut

Seguint amb l’èxit de la iniciativa dels darrers anys, a les que hi van assistir prop de 6.000 persones, enguany se celebra la catorzena convocatòria de la Marxa de Torxes per la Independència.

Desprès dels acords del Parlament de Catalunya la sensació és que aquesta ha de ser l’última marxa abans de la independència. En aquest sentit els membres de la Comissió 11 de Setembre consideren que hi ha un punt d’inflexió.

Així, doncs, enguany hi haurà dos convidats que faran les seves reflexions al voltant a la situació que viu el país i a la importància de la presència i treball internacional per tal d’assolir la independència de Catalunya.

En els parlaments intervindrà l’activista Anna Arqué, portaveu catalana de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, i Bernard Daelemans, flameng que parlarà de com es veu des d’Europa el procés català. D’altra banda hi haurà canvis en el recorregut, respecte dels dos darrers anys. La concentració sortirà de la plaça de la Vila i arribarà a la plaça Jaume I.

Carles Mercader, tot i reconèixer el suport econòmic de l’Ajuntament de Vilafranca, ha lamentat que s’hagin de fer aquests canvis per criteris arbitraris del mateix ajuntament. Canvis que varien cada any. En aquesta ocasió per no poder muntar l’escenari a la rambla en dia de mercat. També un acord de l’ajuntament amb Centre Vila impedeix que enguany hi hagi la participació de la colla de Diables.

Aquest dissabte a la plaça de la Vila i a partir de les 10 de la nit hi haurà venda de torxes. A les onze de la nit, tindrà lloc, a la plaça de la Vila, l’inici de la Marxa amb l’aixecament de pilars a càrrec dels Castellers de Vilafranca, Colla Jove i els Xicots de Vilafranca. Els Falcons finalment no hi podran actuar.

També s’afegiran a la Marxa de Torxes dues columnes procedents de la comarca. La de l’est es concentrarà a La Granada amb persones provinents també dels municipis de Sant Fe, el Pla, Vilobí, Mediona, Puigdàlber, Font-Rubí, Torrelavit, Sant Cugat i Les Cabanyes. Una marxa que anirà per camins.

L’altra columna prové de la Ràpita i els Monjos. Sortirà a les vuit del vespre des del Centre Rapitenc per anar fins a l’aparcament del mercat dels Monjos.

Un cop a Vilafranca la Marxa de Torxes sortirà de la plaça de la Vila i anirà encapçalada pel Ruc de la Granada i el grup de grallers els Vinardells que encetaran el recorregut fins a la plaça Jaume I. Aquest any es comptarà també amb l’acompanyament de la batucada Bantukats.

L’itinerari passarà per els carrers de Sant Joan, la Palma, la Parellada, Plaça de la Constitució, Vall del Castell, Plaça de l’Oli i Plaça Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: