Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Xicots de Vilafranca ultimen el seu assalt al castell de nou per Festa Major

Els Xicots de Vilafranca ultimen el seu assalt al castell de nou per Festa Major

Per primera vegada els Xicots de Vilafranca celebraven la diada castellera prèvia de Festa Major, emmarcada en els actes del 16è aniversari del seu local social, Cal Noi-Noi.

L’actuació dels Xicots va tenir la finalitat d’assajar les construccions que volen portar a la plaça de la Vila dilluns, diada de vigília de la Festa Major de Vilafranca, la diada festamajorenca més important per a la colla vilafranquina, on s’ofereix sempre el màxim nivell possible a l’afecció castellera local.

Van obrir plaça amb la torre de set, la qual es va descarregar amb solidesa. En segona ronda van completar el tres de vuit, un castell consolidat a nivell de tronc, el 18è de la temporada. Finalment, es va cloure amb un cinc de set i vano de cinc a la ronda de pilars. Els tres castells que dilluns han de pujar-se un pis més.

La diada va ser especialment celebrada per la colla apadrinada dels Xicots, els Bous de la Bisbal, que van realitzar la seva millor actuació. Hi van descarregar el seu segon tres de set, el qual van acompanyar de la torre de sis, el qutre de sis amb l’agulla i el pilar de cinc Pel que fa als visitants mallorquins, els Castellers de Mallorca, van completar el tres de sis, el tres de sis amb l’agulla i el tres de sis. Una colla malauradament en hores baixes.

Paral·lelament la plaça de Milà i Fontanals va ser el centre d’activitats tot el dia. Al matí la plaça es va omplir d’infants per saltar i remullar-se en els inflables aquàtics que s’havien instal·lat, una activitat que va anar seguida del vermut electrònic amb el DJ R3.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: