Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Via Vinya aporta noves mirades al Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola

Organitzat conjuntament per El Centre d Estudis del Paisatge Vitivinícola,
el 6è Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola i la galeria Palmadotze, divendres es va celebrar el Via Vinya 2016 a Mas Pujó.

Aquesta activitat pretenia esbrinar com veuen el paisatge del Penedès els ciutadans, si els agrada, què ha perdut o quin futur té la vinya.

Els participants, menys dels que haurien volgut, van recórrer diversos itineraris pel voltant de la finca fent fotos amb el seu mòbil, que enviaven per correu electrònic a la galeria, on s’ imprimien i les penjaven per anar construint un mural.

El paisatge penedesenc, des de sempre, es veu obligat a dialogar i a conviure amb infraestructures, indústries o polígons i segons Vidal, “hi ha coses mal fetes, que es podrien fer millor” i posa com a exemple els talussos.

Una lectura de les fotografies dels participants al Via Vinya 2016 permetrà veure què ha atret l’atenció dels participants i el proper Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola podrà abordar aquests aspectes.

El Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola és bianual i la sisena edició tindrà lloc el mes de juny de l’any vinent. Amb aquesta activitat, el Congrés ha volgut fer-se present fins a la propera cita.

D’altra banda, les fotografies del Via Vinya 2016 es seleccionaran, s’exposaran i formaran part d’una petita publicació.

Els participants al Via Vinya van finalitzar aquesta original activitat amb una degustació de vins.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: