Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema és, fins ara, molt curta de quilos per la falta de pluges

A les acaballes de la verema de Chardonnay, la collita és fins al moment molt curta de quilos a causa de la poca pluja que ha caigut durant l’any.

La verema es va iniciar la setmana passada en diversos punts del Penedès i, en el cas del Chardonnay, s’estan recollint només uns 6.000 quilos per hectàrea. Aquesta tendència es pot traslladar també a altres varietats primerenques com el Pinot noir.

L’any passat la verema ja va ser curta en termes generals, sobretot a la zona de Vilafranca cap a Barcelona. Aquest any encara ho és més: les xifres són fins ara inferiors a les recollides a aquestes alçades l’any passat.

La tendència que marca la sequera preocupa els viticultors, perquè els ceps pateixen i això repercuteix en el fruit i el grau.

 

Després de la verema de Chardonnay i Pinot noir, l’Ull de llebre ve més avançat que altres temporades. En canvi, el Macabeu presenta grans petitons i els viticultors esperen que pugui agafar volum en els propers dies. El Xarel·lo és una varietat més estable però, tot així, els viticultors preveuen que la collita també serà més curta.

 

Segons la Denominació d’Origen Penedès, per l’elaboració dels vins de la D.O. són necessaris 10 milions 600 mil quilos de raïms blancs i 9 milions 300 mil quilos de raïms negres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: