Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una Tronada de 40 quilos

Es tracta d’un dels pocs actes estrictament puntual a Vilafranca del Penedès. Només per això ja podem entendre que la Tronada és un acte principal a la festa.

És el moment en el que els administradors tenen la sensació real que posen en marxa la festa. També és un acte de risc per la presència concentrada d’elements de pólvora i la proximitat amb el públic. Per això es mima molt el seu muntatge i planificació. De bon matí, a les set, els treballadors de la brigada ja han marcat els límits de seguretat i a quarts de vuit els treballadors de Protècnia Igual comencen el muntatge.

El responsable tècnic del muntatge és el vilafranquí Albert Rovira, que ens explicava que la Tronada de la Festa Major té unes particularitats que la fan especial.

Cada any els administradors demanen que la Tronada peti més fort que l’any anterior, però hi ha un moment en el que l’oïda humà té dificultats per percebre les diferències. El que sí que és cert és que a la rambla hi havia prop de 40 quilos de material pirotècnic.

Tot i que per els que estan més a prop els pot semblar que la

Tronada és eterna el cert és que el ritme és trepidant i tots els petards esclaten en poc més d’un minut i mig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: