Dijous, 7 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El SIAD i el Casal x la Igualtat canvien d’edifici i es traslladen a la plaça del Penedès

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Casal x la Igualtat ja atenen al públic a l’edifici de la plaça del Penedès, núm. 3, 2a planta, a l’edifici dels antics jutjats.

Un trasllat què, com comenta la seva coordinador Esther Serret, és fruit de la demanda que van fer les mateixes professionals ja fa un temps, quan van començar a compartir l’edifici de la Virben amb Mas Albornà. Serret explica que hi havia alguns problemes amb els sorolls causats per els treballs que es fan a Mas Albonrà; que s’havien anat solucionant; però que consideraven també des del SIAD que necessitaven un espai més tranquil per atendre les seves usuàries.
En aquest sentit Serret recorda també que la previsió és que en aquest edifici de la plaça del Penedès s’hi acabin instal·lant la resta de Serveis Socials de l’Ajuntament, i que aquesta qüestió també s’ha valorat a l’hora de demanar el canvi.
El SIAD centra la seva tasca en l’atenció a les dones que són o han estat víctimes de violència masclista.
Sense voler donar xifres de les atencions que han fet darrerament, Serret valora que en aquesta alçada d’any estarien per sota del 2015; però recordava també que l’any passat a partir de setembre van tenir un repunt important de sol·licituds d’atenció.
En aquestes noves dependències de la plaça del Penedès disposen de força més espai, i esperen que això les permeti també poder fer moltes més coses. De moment s’estan plantejant potenciar l’escola de vida, en què fan cursos de manera trimestral adreçat a la població en general.
La setmana passada es va culminar el trasllat d’aquests serveis des de l’edifici de la Virben, a la plaça de la Verema, on havien estat fins ara.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: