Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les relíquies de Sant Fèlix han estat exposades, com cada 30 d’agost

Com és tradició, aquest dia 30 al matí, des de les set, es podia visitar l’exposició de les relíquies de Sant Fèlix a la cripta de la Basílica de Santa Maria.

L’any 1916, ara fa cent anys,  el bisbe Torras i Bages va regalar a l’església de Santa Maria les escultures de Josep Llimona, per ser col·locades a la cripta: l’enterrament de Crist, i el nou altar de Sant Fèlix.

L’actual imatge de Sant Fèlix va ser estrenada l’any 1959. És la que durant l’any guarden els administradors a casa seva, i només surt al carrer per les processons dels dies de Festa Major, i en els dies de la novena a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca, del 22 al 30 d’agost, on se li canten els seus goigs. Aquesta imatge del 1959 va substituir-ne una que s’havia fet el 1939, i que era una còpia de la peça del segle XIX que es va cremar durant la Guerra Civil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: