Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ramon Sicart presenta una exposició de dibuixos pels dies de la festa major

‘De punts i ratlles des d’un altre jo’ és la segona exposició individual de Ramon Sicart a la galeria després de la mostra fotogràfica ‘Natures mortes’, del 2003.

Està formada per dibuixos de diferents mides de les sèries ‘Ocells’, ‘El fil d’Ariadna’, i ‘Impacte’, realitzats a bolígraf sobre paper entre 2013 i 2016, i una peça audiovisual. El punt de partida dels dibuixos de la sèrie ‘Ocells’ és un vídeo gravat a les terres de l’Ebre el mes de març de 2013 que mostra els moviments de les aus al cel. En aquest cas, els dibuixos estan fets colpejant el bolígraf contra el paper per expandir el punt i crear harmonies que es contrauen i s’expandeixen, tot imitant el vol dels ocells. ‘El fil d’Ariadna’ és un treball obsessiu que planteja un dibuix rotant sobre ell mateix i creant una sensació d’embull. De fet, el seu inici és fer la prova de si el bolígraf guixa bé sobre el paper i només s’atura quan no queda cap espai en blanc. ‘Impacte’, el treball més recent i basat en experiències reals, consisteix en traçar línies des d’un punt fins a l’extrem del paper. El resultat provocat oscil·la entre l’efecte expansiu d’una explosió i una impressió emocional intensa que “captiva i engoleix”.

Sicart ha volgut, exercint com a productor d’obra, desdibuixar els límits entre les diferents facetes que té una persona, en aquest cas la seva.

 

La inauguració de l’exposició serà aquest dissabte a les set de la tarda a la Galeria Sicart, al carrer de la Font. La mostra es podrà veure fins al dia 1 de setembre de sis a nou del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: