Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Generalitat destaca la potència de la cultura tradicional a Catalunya

Carles Puigdemont ha assistit aquest 30 d’agost com a convidat al balcó de l’ajuntament de Vilafranca per seguir la diada castellera de Sant Fèlix.

El president de la Generalitat ha arribat pels volts de la una del migdia acompanyat pels consellers de Cultura, Santi Vila, i de Salut, Toni Comín. Després de saludar el bisbe de Girona i la resta d’autoritats, han sortit al balcó i la plaça els ha rebut amb crits d’ “independència”. Puigdemont ha pogut viure l’ambient de la diada i és el que més ha destacat de l’experiència.

El president de la Generalitat ha explicat que la festa major de Vilafranca és una mostra clara de la potència que té Catalunya en matèria de cultura popular i tradicional.

Per la seva part, el conseller Toni Comín també ha posat l’accent en l’emoció que destil·la una diada com la que s’ha viscut avui a Vilafranca i en la potent temporada castellera que estem vivint.

Una altra de les convidades ha estat la presidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa, qui ha explicat l’aposta que està fent l’ens que presideix per la comunicació local i per la difusió del món casteller.

 

En aquest sentit ha fet referència al fet que les transmissions de la Xarxa de Comunicació Local arriben més enllà a través de l’acord amb Movistar Plus. Conesa creu que els polítics han d’estar al costat de la gent que genera cultura popular i tradicional.

La viceprimera secretària del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlón també ha pogut viure la diada de Sant Fèlix des de l’ajuntament. Abans de la diada, Parlón, acompanyada pel primer secretari del PSC de Vilafranca Francisco Romero, ha convocat els mitjans per parlar de política general. Parlón ha reiterat el no dels socialistes a la investidura de Mariano Rajoy i ha explicat que treballarà per ocupar un lloc “cabdal” dins del PSC a partir del setembre.

Entre la resta de convidats hi havia el Delegat del Govern de Barcelona de la Generalitat, Miquel Àngel Escobar, i el Director general  de cultura popular, Associacionisme i Acció culturals, Lluís Puig; així com els alcaldes de Valls, Albert Batet, i de Terrassa, Jordi Ballart, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: