Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PIVE es va acabar a finals de juliol i els concessionaris no preveuen que es reactivi

Les vendes de cotxes han estat bones aquest mes de juliol, i això també s’ha notat a Vilafranca. La finalització del Pla PIVE a finals del mes de juliol també podria haver ajudat a aquest increment.

Des dels concessionaris, però, reconeixen també què darrerament les vendes associades a aquest ajut del govern i les pròpies marques, i que necessitava d’un cotxe de més de 10 anys per entregar a canvi, havien baixat. Jordi Cabó, gerent d’Autocam a Vilafranca, comenta que molts d’aquests cotxes vells ja havien sortit del mercat.
De fet, al migdia del passat 29 de juliol les marques ja van rebre la comunicació que no es podien fer més vendes acollint-se al PIVE per que s’havien esgotat els fons. Recordem que aquest ajut constava de 750€ que aportaven les marques i 750€ més que aportava l’estat, amb un total de 1500€ d’ajut a la compra. Manel Algar, cap de vendes d’Opel al grup JOUNOU, recorda que els diners que aportava l’estat després s’havien de computar a la declaració de la renda. També remarca què, per exemple des d’Opel, han decidit mantenir l’ajut i cobrir també la part estatal.
Ara mateix, i donada també la situació política a l’estat, no hi ha previsió què en el que queda d’any es renovi el Pla PIVE, i la consideració és de que el seu objectiu, que era la renovació del parc automòbil, ja ha estat assolit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: