Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El perfil de gos abandonat al Penedès és un animal adult i de races grans

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf, als afores de Vilafranca, recull animals abandonats tot l’any.

Però a l’estiu, a causa de les vacances, hi ha menys adopcions perquè aquelles persones que tenen previst adoptar un gos o un gat ho ajornen fins al setembre.

Això es tradueix en una gran massificació del centre, que actualment pràcticament dobla la seva capacitat.

Quant al perfil de gos abandonat, la Cap de Servei del CAAD, Beatriz Pina, explica que amb els anys hi ha hagut un canvi: ara s’abandonen, sobretot, animals adults, de més de 7 anys i de races grans.

Pina advoca perquè abans de comprar un gos o un gat, es pensi en l’opció d’adoptar i es faci una visita al CAAD. També recorda que ofereixen assessorament tècnic i ajuden a trobar l’animal que  millor s’adapti a les necessitats de la família adoptant.

La Cap de Servei del CAAD recorda que adoptant es dona una segona oportunitat a aquests animals.

El CAAD Penedès està “més massificat que mai” segons explica Pina. Aquest agost tenen 420 gossos, quan la capacitat del centre és per a 230 animals, per tant gairebé dupliquen.

Afortunadament, la recent remodelació dels patis de passeig per als gossos està sent vital perquè els animals estan “molt estressats”, com explica Beatriz Pina.

Abans de l’estiu, el CAAD Penedès va realitzar obres d’ampliació, quadruplicant la zona de passeig per a gossos. La massificació actual del centre feia imprescindible poder comptar amb més espai per garantir una freqüència de passeig adequada a tots els gossos.

 

 

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: