Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Palmadotze porta les ampolles de vi intervingudes pels seus artistes a Vinseum

L’exposició ‘25 + 2 Palmadotze: Art, vi i paisatge’ ha estat inaugurada aquest divendres a Vinseum.

La mostra permet veure al museu vilafranquí les 83 ampolles de vi intervingudes pels artistes vinculats a la galeria. La idea va sorgir per celebrar el 25è aniversari de Palmadotze, l’any 2014, i per vincular l’art contemporani i la cultura del vi.

Entre els artistes que signen les ampolles hi ha els “locals” 1dos3picaparet, Montse Bolet, August Rosell, Plantalech, Antoni i Clàudia Vives Fierro, Pere Lluís Via, Ramon Sicart, Almirall Llucià o Pep Ventosa. Però també altres noms vinculats a Palmadotze com Alfons Borrell, Muntadas, Miralda, Rogelio López Cuenca o Claudia Terstappen. També Benet Rossell, que va morir ahir als 78 anys.

Per a Vinseum, la possibilitat d’acollir aquesta exposició que, a priori, no era itinerant és una gran oportunitat i lliga perfectament amb els continguts que difon el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya: la història local i comarcal i el món del vi.

L’exposició ‘Art, vi i paisatge’ és una mostra de l’arrelament d’una galeria que va fer l’aposta valenta de portar l’art contemporani a Vilafranca i a l’Alt Penedès. Des del 1989 i fins al 2012, la galeria va estar situada al carrer de la Palma de Vilafranca. I després es va traslladar a la Masia Mas Pujó, al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos.

La inauguració de l’exposició va comptar amb la participació dels administradors de la festa major de Vilafranca ja que aquesta mostra estarà oberta al públic durant els dies de festa i fins a principis d’octubre i, de fet, forma part del programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: