Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos aconsellen tancar bé els accessos al domicili per evitar robatoris

Tancar bé portes i finestres i no fer publicitat de les èpoques en que som de vacances són alguns dels consells bàsics que es donen des de Mossos per evitar robatoris en domicilis.

En època d’estiu cal tenir presents un seguit de recomanacions per evitar els robatoris en domicilis. O com a mínim per dificultar el màxim possible l’accés a l’habitatge en moments que som fora de casa o a les nits quan estem dormint. Es tracta d’uns consells bàsics que des de Mossos d’Esquadra recorden de manera habitual en aquesta època de l’any.
El sots-inspector Àlvar Piñol, sots cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, comenta que hi ha mesures com el control dels accessos a l’habitatge que són bàsics, tant si som a casa com si hem marxat. Tancar bé portes i finestres és el principal consell.
Els sots inspector Piñol comenta també que si som dins de casa dormint i ens sembla que ha entrat algú cal mantenir la calma. Obrir els llums i trucar al 112, el telèfon d’emergències, que enviarà una patrulla dels Mossos a comprovar l’incident. Explica que normalment els lladres que entren a les cases busquen diners i objectes petits, joies, mòbils, etc; i que no van a fer mal a les persones. En cas de llums encesos i sorolls, acostumen a marxar.
En cas de marxar de casa, ni que sigui poca estona, la recomanació es també tancar tots els accessos, per tal de dificultar quan més millor qualsevol opció d’entrada.
Un altre consell a tenir en compte és no comentar a través de les xarxes socials que serem o som fora, ja que malgrat pugui no semblar-ho és una font d’informació per als delinqüents.
Des de Mossos comenten també què a nivell de tot el país tenen uns programes de prevenció i control dels delictes de robatori en habitatges en què es coordinen amb la resta d’actors de seguretat del territori, i que també s’aplica a l’Alt Penedès. A la comarca hi ha més de 3.000 masies i cases aïllades, a banda dels habitatges dels nuclis urbans. Malgrat aquesta gran dispersió en els darrers 3 mesos i gràcies a aquesta major coordinació s’ha reduït en un 32% els actes delictius en domicilis.
Recorden també que en aquesta època d’estiu, amb moltes festes majors a la comarca, els principals fets delictius acostumen a ser baralles, la conducció de vehicles sota els efectes de substancies com alcohol o drogues, i la violència de gènere. En aquest darrer punt, comenten des de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès que la violència de gènere és un tema que preocupa en general a tot Catalunya, i que la comarca no presenta unes dades diferents de la resta en aquest tipus de delictes contra les persones; tot i que hi ha una especial voluntat de treballar en la seva prevenció i que no es pot abaixar la guàrdia en cap època de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: