Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Minyons i Vella mostren la seva discrepància per la reducció de peus per ronda per Sant Fèlix

A l’acte del sorteig de l’ordre d’actuació celebrat aquest dimarts al Vinseum es va parlar molt de les novetats del sistema de rondes de la Diada.

Unes novetats que volen millorar i agilitzar l’actuació de Sant Fèlix. Una d’aquestes novetats és la figura del Cap de plaça, una figura que farà de pont entre les colles i l’organització i que ha estat encarregada al gestor cultural tarragoní, Jordi Bertran. Bertran és l’encarregat d’impulsar el projecte de museu casteller de Valls i no s’ha perdut una diada de Sant Fèlix dels del 1983.

Explicava que quan li van fer la proposta li va fer molta il·lusió, però alhora reconeix que és tot un repte que afronta amb molt respecte.

El Cap de plaça va assenyalar que la proposta inicial que se li va presentar era molt més dura que la que finalment s’aplicarà enguany, i que abans d’anunciar-la va voler parlar amb les colles.

Unes colles que ahir en el transcurs del debat al Vinseum van mostrar-se favorables a la majoria de millores, com ara continuar amb el cordó de seguretat, l’eliminació de l’entrada de pilars dels Falcons, Xicots i colla Jove, o que la plaça s’estructura en dues meitats de manera que mai no actuen seguides dues colles ubicades a dreta o esquerra.

Un punt que no ha convençut a totes les colles és el de reduir a dos els peus que es poden muntar per ronda.

El cap de colla dels Verds, Toni Bach, considera que són canvis que han de millorar la diada.

El cap de colla dels Minyons, Albert Pérez, no veu clar la reducció de peus que es poden muntar per ronda.

I el cap de colla de la Vella de Valls, Manel Urbano, també insistia en la crítica a la reducció de peus que es poden muntar.

Per la seva banda el cap de colla de la Joves de Valls, Jaume Galofré, considera que els canvis s’han d’anar fent amb mesura i com s’ha fet aquests dos darrers anys per Sant Fèlix.

Una colla pot desmuntar un peu en cada ronda inclosa la dels pilars. El següent peu implicarà la consideració de ronda realitzada, amb independència que hagin sonat gralles o que s’hagi desmuntat per segon cop. Al final de la diada es prescindeix dels pilars de comiat, excepte en el cas que no s’hagi intentat un de mèrit superior al de cinc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: