Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mesures per agilitar la diada han reduït els temps morts, tot i acabar a les cinc

Les mesures per agilitar la diada de Sant Fèlix han reduït els temps morts, tot i que l’actuació va acabar a les cinc de la tarda.

El gran nivell dels castells que van portar a plaça les colles no permetia accelerar els ritmes de muntatge i, finalment, la diada de Sant Fèlix va acabar a les cinc de la tarda. Tot i així, les mesures que s’han aplicat per agilitar la diada han ajudat almenys a començar una mica abans i a reduir els temps morts durant l’actuació. Les colles van ser dins de plaça a les 12 i 7 minuts i a les 12 i 21 els Minyons de Terrassa tiraven el seu tres de deu, uns nou minuts abans del que era habitual altres anys.

L’interval més gran de temps es va produir entre quarta i cinquena ronda, quan els Castellers de Vilafranca es preparaven pel darrer intent de 4 de 10 amb folre i manilles, que finalment van carregar. En total van ser 21 minuts.

El cap de plaça, Jordi Bertran, ha estat l’encarregat de controlar els temps i parlar amb les colles quan era necessari durant la diada. Però sobretot ha fet una feina prèvia amb els administradors de reunions organitzaves amb les colles. Bertran, entrevistat ahir a la tarda al programa País Km. 0 de La Xarxa, destacava que havien intentat sobretot que la plaça no estigués parada.

Altres mesures que s’han aplicat han estat l’avançament dels pilars davant del monument als Castellers de la Plaça Jaume I, que tenien lloc just després de l’entrada a ofici; la desaparició dels pilars caminant dels Falcons i les colles castelleres locals que no actuaven a la diada, l’ampliació del cordó de seguretat; o l’entrada de les colles per dos accessos diferents, des del carrer de la Cort i des del carrer de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: