Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’OMIC alerta de les queixes rebudes per una campanya adreçada als usuaris de llum

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilafranca alerta que aquests darrers dies s’han rebut noves queixes sobre la campanya que està portant a terme al municipi.

La campanya l’està portant a terme al municipi una coneguda companyia de llum, els comercials de la qual passen pels domicilis i utilitzen mètodes enganyosos de captació de clients, poc respectuosos amb els drets de les persones consumidores.

Segons denuncien els usuaris, els comercials demanen que els mostrin les factures de llum, tot explicant que és per poder activar els comptadors de telegestió i amenaçant-los que si no fan el tràmit els suspendran el subministrament.

L’OMIC recorda que tots els comptadors de mesura de subministraments d’energia elèctrica amb una potència contractada de fins a 15 kW hauran de ser substituïts per equips nous digitals que permetin la discriminació horària i la telegestió abans del 31 de desembre de 2018. Per fer efectiu el canvi de comptador o per activar la telemesura no cal ensenyar cap factura a cap comercial o operari, ni signar cap nou contracte o document ni abonar cap import a l’operari que realitzi la substitució, ja que la retirada de l’equip antic i la instal·lació del nou comptador són gratuïtes.

En realitat aquestes visites per part de comercials tenen la finalitat que l’usuari ensenyi una factura per formalitzar un nou contracte, amb la qual cosa, si s’accepta, es poden produir variacions de les condicions com pot ser un canvi de companyia o de tarifa no desitjat.

En qualsevol cas, recordem que l’usuari té dret a exercir el dret de desistiment en el termini màxim de 14 dies des de l’endemà de la data de la signatura o de la gravació de veu i és obligatori que la companyia n’informi adequadament per escrit.

Si algun ciutadà se sent coaccionat per les pràctiques comercials, pot posar-ho en coneixement de la Policia Local que, si és necessari, es desplaçarà al domicili per localitzar i identificar aquestes persones de la companyia de subministrament elèctric.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: