Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Arboç plaça de castells de 10, gràcies a uns Castellers de Vilafranca valents

L’Arboç plaça de castells de 10, gràcies a uns Castellers de Vilafranca valents

Els Castellers de Vilafranca no es van arronsar i a dos dies de la diada més important de l’any, Sant Fèlix, van dur a L’Arboç el tres de deu amb folre i manilles que van descarregar. Una delicatessen

Cap de setmana de màxim compromís per als Castellers de Vilafranca amb les diades del Catllar dissabte i L’Arboç diumenge, en el seu particular “Tourmalet” casteller de cinc jornades consecutives de castells.

Els verds van ser valents, com havien promés, i a dos dies del dia més important de l’any per qualsevol casteller vilafranquí, el tres de deu amb folre i manilles va arribar a l’Arboç, podent-lo completar amb una feina excepcional del tronc a la carregada i de les manilles i folre a la descarregada. El tres de deu amb folre i manilles de l’Arboç significava el segon completat de l’any, els mateixos que va fer el 2013, i el cinquè descarregat de la colla. La vila del Penedès es convertia en la setena població en veure’l  i la sisena on es completava.

Primer dissabte, els Castellers de Vilafranca van descarregar al Catllar el tres de nou amb folre i l’agulla, la torre de nou amb folre i manilles, el quatre de nou amb folre i el pilar de vuit amb folre i manilles. Una diada seguint també el que ja s’havia anunciat. Destacar que els verds arribaven a la 80a. torre i el 65è. pilar descarregats en el seu històrial. Un any més la població tarragonina del Catllar podia gaudir d’una diada de màxims ja que la Jove de Tarragona va completar el cinc de nou amb folre, el nou de vuit (amb tres enxanetes), el quatre de nou amb folre i el pilar de set amb folre. Destacar el quart any seguit de cinc de nou de la Jove de Tarragona al Catllar. Per la seva part la Colla Vella dels Xiquets de Valls es van endur la millor triada descarregant el cinc de nou amb folre, el quatre de nou amb folre i l’agulla i el tres de nou amb folre, al que va sumar el pilar de vuit amb folre i manilles. la Colla Vella es treia l’espineta de l’intent de cinc del 2014 i enguany aprofitant el seu millor moment el va poder assolir.

Diumenge a l’Arboç es van tornar a trovar aquestes mateixes colles junt amb els locals dels Minyons. La diada més complerta amb castell de deu, se la van endur els Castellers de Vilafranca, una diada només superada per la que van fer a Vilanova el 30 de juliol. Torre de nou amb folre i manilles, tres de deu amb folre i manilles, quatre de nou amb folre i pilar de vuit amb folre i manilles.

Caldria destacar que el tres de deu es va fer al segon intent, ja que per prudència es va baixar un primer amb la regla estirada. La repetició a les tres de la tarda no va impedir descarregar el castell de deu. Sumaven en un cap de setmana cinc castells amb folre i manilles, un més de gamam extra i dos bàsics de nou. Tota una delicatessen.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va repetir els castells del dia abans, fent el primer cinc de nou amb folre que es veia a l’Arboç. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va possar el fre de mà a dos dies de Sant Fèlix, descarregant tres valors segurs com el tres i el quatre de nou amb folre, més el quatre de nou amb folre i l’agulla. Els Minyons de l’Arboç van repetir la seva millor diada de l’any amb el tres, el cinc i el quatre de set. Una diada llarga de gairebé tres hores.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: