Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants sahrauís han acabat els casals d’estiu i inicien un agost en família

Després de 10 sessions, la setmana passada acabava el curset de familiarització amb l’aigua que el Club Natació Vilafranca ofereix cada estiu als infants sahrauís acollits a l’Alt Penedès.

Al llarg de cinc setmanes, els nens i nenes sahrauís que han vingut per primera vegada des dels campaments de refugiats han pogut conèixer aquest medi desconegut per a ells i els repetidors millorar les seves habilitats a l’aigua, com ens explicava Marta Fos de l’ACAPS Wilaya Alt Penedès.

Al llarg del juliol, els 18 infants han anat als casals d’estiu dels municipis on viuen les seves famílies d’acollida, han participat al curs de familiarització amb l’aigua i han passat diverses revisions mèdiques.

Durant el primer mes de la seva estada fan més activitats conjuntes i a l’agost faran més vida en família, com explica la Judit Borjas, mare acollidora.

Famílies de Vilafranca, Sant Sadurní, els Monjos, Subirats, Castellví de la Marca, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Fe del Penedès, Torrelles, Moja,

Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i el Pla es fan càrrec durant aquests dos mesos d’una vintena d’infants d’uns 10 anys. D’aquesta manera, en el marc del projecte Vacances en Pau  que coordina l’ACAPS Wilaia Alt Penedès,  donen una oportunitat a uns infants que sobreviuen en unes condicions extremes.

 

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: