Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart ha obert portes amb millors expectatives que els anys anteriors

58 artistes han portat enguany les seves obres al Firart.

L’autoservei de pintura Firart ha estat inaugurat a la capella Sant Joan de Vilafranca en la seva vint-i-novena edició. La mostra busca, com cada any, fer l’art més accessible per a qualsevol persona i recollir recursos per a la festa major de Vilafranca. 58 artistes han portat enguany les seves obres al Firart. Un terç dels artistes són nous i no havien participat mai a l’esdeveniment, un terç hi havia participat alguna vegada però no l’any passat i el terç restant són els pintors habituals del Firart.

Els organitzadors de l’autoservei de pintura esperen que aquest any hi hagi més vendes que els anteriors, clarament marcats per la crisi.

Pel que fa a les obres, que són 1.160 de petit format, hi ha tota mena d’estils, com destaca Ramon Nadal.

Tots els participants al Firart presenten obra de petit format que estarà a la venda fins l’1 de setembre a la capella. Com cada any, cada artista dóna una obra de gran format a l’organització amb la qual opta a un dels tres Premis Nadal Cava, que arriben enguany a la vint-i-tresena edició. El Premi Nadal Cava té una dotació de 800 euros per al primer classificat, 400 per al segon i 300 per al tercer.

Les tres peces guanyadores s’incorporen al fons artístic de Caves Nadal i la resta se subhasten públicament i la recaptació es destina íntegrament al fons de la Festa Major de Vilafranca. La subhasta se celebrarà el dijous 1 de setembre a la tarda al pati de l’escola Estalella Graells i enguany estarà dirigida per l’actor gelidenc Biel Duran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: