Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Falcons lamenten que per Sant Fèlix no puguin fer l’entrada a plaça del pilar de 5

En un comunicat adreçat a la nostra redacció la colla dels Falcons de Vilafranca explica que enguany no es podrà veure el pilar.

En el comunicat adreçat a la nostra redacció la colla dels Falcons de Vilafranca explica que enguany no es podrà veure als Falcons de Vilafranca entrar el dia 30 d’Agost amb el tradicional i majestuós pilar de 5 caminat, que es desplaça des de l’entrada del carreró de Santa Maria fins davant la façana de l’ajuntament. Pilar que històricament té la funció de saludar a una plaça que els Falcons respecten i estimen, i en la que han executat les seves millors figures, sent també la plaça més falconera.

En el comunicat també recorden que són la única colla que des de fa molts anys entra a plaça el dia de Sant Fèlix amb un pilar de 5 caminat, esforç més que considerable per una colla petita.

Finalment expliquen que la decisió de no fer el pilar de 5 no ha estat dels Falcons de Vilafranca, sinó que forma part d’una sèrie de canvis que el Consell de la Festa Major ha plantejat enguany i que els administradors han acceptat.

Els Falcons entenen que cal agilitzar la festa i millorar-la, però no pensen que l’eliminació d’elements tradicionals i de respecte a la plaça, com el pilar de 5 d’entrada del dia 30, siguin les millors mesures per aconseguir-ho. Creuen que hi ha altres aspectes que es poden treballar per millorar els horaris, i els hen fet arribar a la regidoria de Cultura i al Consell de la Festa Major. En el comunicat manifesten la seva total disconformitat amb la decisió del Consell de la Festa Major de prohibir-los fer enguany el Pilar de 5 d’entrada a plaça el dia 30 d’Agost, decisió que gaudeix del suport dels administradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: