Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Vilafranca celebra demà el 85è aniversari de la seva constitució

El 12 d’agost de 1931 es va constituir a Vilafranca el Centre d’Esquerra Republicana.

La Secció Local d’ERC explica en una nota de premsa que a les eleccions del 12 d’abril de 1931, quan encara no s’havia constituït oficialment el Centre d’Esquerra Republicana de Vilafranca, el grup s’havia integrat en el Pacte d’Esquerres que va guanyar les eleccions amb 12 regidors, tres dels quals eren militants d’ERC: Salvador Armendares, que seria escollit diputat al Parlament de Catalunya el 1932, Fèlix Balaguer i Jaume Guitart. A les eleccions municipals de 1934, ERC es va presentar sota el nom de Coalició d’Esquerres Republicanes i va guanyar amb 2.595 vots i 11 regidors. Fèlix Balaguer i Castellet va ser escollit alcalde.

Des d’ERC Vilafranca, diuen a la nota de premsa que se senten “hereus d’aquells homes i dones que ho van sacrificar tot per a veure una Vilafranca republicana”. I afegeixen que prenen “el relleu d’aquest treball per aconseguir aquest objectiu a la vila i al país”. També diuen que “han calgut 85 anys per a poder recuperar una de les principals reivindicacions del republicanisme penedesenc: la Vegueria Penedès”, tot recordant que Salvador Armendares, com a diputat al Parlament des de 1932, es va encarregar de gestionar la seva creació.

Els republicans volen celebrar aquest 85è aniversari de l’existència d’Esquerra a Vilafranca “agraint i honorant la memòria i el treball sincer i compromès de totes les persones que han treballat en aquest projecte compartit, per aconseguir una Vilafranca capdavantera en la defensa dels drets socials i dels valors republicans”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: