Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC dóna suport al PAC i reclama potenciar l’àmbit econòmic i el desenvolupament del Penedès

Els republicans exigeixen polítiques per re-industrialitzar la comarca així com una aposta decidida per l’enoturisme com a bases del creixement i la recuperació econòmica.

Recordem que la setmana passada el Ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat el Pla d’Acció Comarcal 2016-2019. Aquest dimarts el representants del grup comarcal d’ERC han volgut remarcar la seva voluntat d’entesa en els grans temes de comarca, tot recordant que en el ple de febrer d’enguany ja van preguntar al govern si pensaven tirar endavant aquest Pla d’Acció Comarcal.
Pol Pagès, portaveu d’ERC al Consell Comarcal, recorda que van donar suport al pla després de plantejar un paquet d’esmenes que s’enfocaven en apostar per mantenir la lluita contra l’atur com a prioritat, prioritzar les polítiques de formació pels aturats i per la dinamització econòmica.
Des d’ERC consideren que el PAC és continuista, seguint la línia del que es va impulsar el mandat anterior en què ells eren al govern comarcal. Per Pagès hi ha un àmbit importantíssim en què s’ha de treballar i que és el de la lluita contra l’atur. Per fer-ho han demanat que es faci una aposta per la reindustrialització de la comarca; però també potenciar l’enoturisme com a un dels àmbits en què es pot créixer més a l’Alt Penedès.
Un altra aspecte important consideren des d’ERC és el de la vertebració del Penedès i la coordinació entre les quatre comarques, ara que el Parlament està fent els últims passos per la creació de la vegueria Penedès.
Pagès va remarcar que actualment hi ha pendents moltes decisions que marcaran el futur de la comarca com l’estació de trens regionals, o el Pla territorial; i per tant cal tenir una clara visió de com es vol que sigui la comarca i el Penedès en conjunt. Des d’ERC també es van destacar altres àmbits on des del Consell Comarcal es pot avançar en la construcció territorial com en l’esportiu, la mobilitat o en espai de mitjans de comunicació.
Amb tot, l’acord entorn al Pla d’Acció no és ni molt menys un xec en blanc en mans del govern sociovergent. El portaveu d’ERC va reiterar que faran un seguiment a fons de com es desenvolupa el Pla, volen estar vigilants en les prioritats polítiques que dugui a terme el govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: