Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cercavila del dia 29 ha permès veure novetats com el vestuari del Ball Pla i els Pastorets

Just deu minuts desprès que sonés la Tronada el Drac de Vilafranca ha iniciat la cercavila del dia 29 des de l’Avinguda de Tarragona just quan connecta amb la rambla de Nostra Senyora.

Ha estat una arrencada ràpida, i que ha tingut millor continuïtat que l’any passat. L’arribada dels balls a plaça s’ha produït abans de les dues del migdia.

Desprès del Drac, segueixen elements de foc, amb el Ball de Diables i el Ball d’en Serrallonga, i tot seguit les peces que representen a la ciutat amb la majestuosa Àliga, i els elegants gegants Elisenda i Ferragut.

Tot seguit venien els Nans i els Capgrosssos, cotonines. I tota la resta de balls.

Entre d’altres els Cercolets que aquest any commemoren els 300 anys de la primera referència escrita de la seva existència i els 200 anys que ballen per la Festa Major.

Els Cercolets van organitzar una Trobada de balls de cercolets de Catalunya el dissabte a la tarda pels carrers del centre de la vila. Una trobada que va ser tot un èxit i que va comptar amb la participació dels balls de Reus, Tàrrega i Igualada, a més dels vilafranquins.

Un altre ball que aquest dia 29 ha estrenat vestuari és el Ball Pla, en aquest cas dissenyat per Blanca Ferré, que ha mantingut una imatge de continuïtat però amb canvis que cal destacar.

Els hereus també tenen armilles diferents, fins ara totes eren obertes i ara es combinen 4 d’obertes i 4 tancades i els nois també han canviat les mitgetes, que són amb reixa.

També els Pastorets que enguany estrenen nou vestuari. A destacar la samarra, confeccionada a mà.

Figuetarires, bastoners, panderos i gitanes han continuat amb el seguici, que com és costum acaba amb les colles dels Falcons, Xicots i Castellers, i amb l’acompanyament de la Banda de música, enguany repeteix la seva participació a la Festa Major la Banda de Cardona.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: