Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull la trobada dels punts de voluntariat dels ens locals i la Generalitat

La trobada va servir per posar sobre la taula qüestions que preocupen arreu del territori aquests punts d’atenció al voluntariat; i la necessitat de regular el sector a través de la llei del voluntari

La trobada, convocada per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, s’ha fet en aquesta ocasió a l’Escorxador de Vilafranca i hi ha participat representants d’oficines i punts de voluntariat de diversos municipis d’arreu de Catalunya.
Marc Viñas, subdirector general de Cooperació social i voluntariat, ha estat l’encarregat de presentar la jornada de treball. La tècnica de l’Oficina de Voluntariat de Vilafranca, Montse Mestre, explica que s’han tractat qüestions diverses que preocupen les persones que treballen donant suport a les associacions i voluntaris. Mestre parlava per exemple del recent congrés del Voluntariat, de temes relacionats amb les subvencions i suports econòmics i també de com evoluciona la llei del Voluntariat.
Per Mestre ha de ser una eina important que ha de servir per regular una mica més aquest sector, i que es compti amb més suport de la Generalitat.
Per la seva banda, el regidor de Voluntariat, Miquel Medialdea, es mostrava satisfet d’haver pogut acollir aquesta jornada de treball quan tot just fa un any que es va tornar a posar en marxa a Vilafranca l’oficina del voluntariat. Considera que és un reconeixement a la feina que han fet, i espera que serveixi també com a impuls per a l’oficina.
En aquesta trobada hi van participar per exemple punts i oficines de voluntariat de Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Reus, i Caldes de Montbui entre altres municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: