Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds encaren el juliol per fer el 3de10fm a Vilanova; i preparen el 4 per Festa Major

Els Castellers de Vilafranca encaren el juliol amb un objectiu final, ja anunciat fa dies de descarregar el 3de10fm a Vilanova el 30 de juliol. Després l’objectiu és el 4de10fm per Sant Fèlix.

Els Verds es van plantejar el 3de10fm a Vilanova pel fet de ser una població propera a Vilafranca en la qual podria anar un bon gruix de castellers. A més a més, el cap de colla dels vilafranquins, Toni Bach, recordava que volen convertir la diada a Vilanova en un moment àlgid de la temporada perquè, com ja estava programat des de l’inici, la colla farà vacances durant la primera setmana d’agost.
Un altre dels motius principals per descarregar el 3de10fm a Vilanova és la possibilitat d’encarar el 4de10fm per la diada de Sant Fèlix. Així doncs, l’equip tècnic dels Castellers de Vilafranca considera que, avançant terminis, es podria focalitzar més la feina en aquests dos castells.
Volen portar la Tde9fm i el Pde8fm al màxim de places possibles per anar treballant l’estructura de peu, folre i manilles necessària també pel castell de 10. En aquest sentit, el cap de colla dels Verds avança també que els propers reptes per aquest cap de setmana a la plaça de la Seu a Tarragona serien segur el Pde8fm, i depenent de com vagin els assaigs el 3 de 9 amb folre i agulla.
Amb aquests castells de moment se centrarà el treball de la colla. Com explica el president, en Joan Badell, amb un calendari molt exigent ja en aquest juliol, com en els darrers anys amb castells de gamma extra pràcticament cada cap de setmana. Per aquest motiu Badell demana el màxim de compromís de tota la colla per tal de poder afrontar aquests reptes amb el màxim de garanties.
La següent cita és aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda al pla de la Seu, a Tarragona. Els Castellers de Vilafranca volen intentar la Tde9fm i el Pde8fm, si l’assaig de divendres va bé. Els vilafranquins també actuaran aquest juliol a Atafulla i Torredembarra, els dies 16 i 17 de juliol; i a Mataró el dia 24. Al llarg del mes, els Castellers de Vilafranca també volen estrenar el 3de9fa i anar consolidant els troncs de les estructures bàsiques de 9.
De cara a l’actuació de Vilanova de finals de mes, s’han preparat dos assajos especials de castells de 10. Seran el dia 22 i el dia 29 i, en acabar, hi haurà menjar i beure per tothom i algun sorteig per tots els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: