Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Al setembre s’incrementaran els busos entre Sant Sadurní i Barcelona, amb la Línia Exprés

Al setembre s’incrementaran els busos entre Sant Sadurní i Barcelona, amb la Línia Exprés

Divendres es van reunir a Sant Sadurní responsables municipals i de la Generalitat per tal de concretar aquesta proposta. L’increment de viatges afecta tant els dies feiners com els festius.

La proposta entrarà en servei a partir del 12 de setembre. Els dies feiners Línia Exprés oferirà tres noves connexions diàries entre Sant Sadurní i Barcelona i dues noves connexions entre Barcelona i Sant Sadurní, que seran directes i mantindran el recorregut actual. Així es passarà d’11 a 14 viatges diaris cap a Barcelona i de 13 a 15 viatges diaris de Barcelona a Sant Sadurní, fet que permetrà descongestionar el servei en algunes franges horàries. L’increment també afectarà alguns dels busos que continuen el seu servei amb destí a La Llacuna.
L’Ajuntament havia sol·licitat en diverses ocasions l’increment del servei d’autobús amb la capital catalana, atesa la demanda de la ciutadania. Actualment hi ha una línia de transport regular per carretera que dóna servei al corredor Barcelona-Sant Sadurní-La Llacuna. La demanda el 2015 de la línia va ser de 172.000 viatgers.
D’altra banda, l’Ajuntament també treballa amb la Generalitat per incrementar i reforçar el servei de bus entre Sant Sadurní i Vilafranca i cap als municipis de la zona Penedès Nord.
Exprés.cat és la xarxa de bus d’altes prestacions de la Generalitat, que es caracteritza per incrementar la freqüència de pas i la rapidesa del servei, per ser accessible al 100%, millorar les parades i la informació en temps real a les mateixes, i ser sostenibles, complementaris a la xarxa ferroviària i donar una nova imatge al transport públic.
La Generalitat va posar en marxa aquest servei per donar resposta al gran increment de la demanda de serveis de transport interurbà, que ha crescut un 57% des de 2001 a Catalunya. La xarxa Exprés.cat compta amb 40 línies, que representen el 40% de la demanda, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers per expedició. La Generalitat destinarà una aportació de gairebé 120.000 euros anuals pel nou servei exprés a tot territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: