Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El servei d’assessoria en mobilitat internacional del SIAJ ha atès 25 joves en tres mesos

El mes de maig es va tornar a oferir des del SIAJ de Vilafranca l’assessoria en mobilitat internacional, una tasca que recau en la tècnica Júlia Betrian.

La seva funció és principalment donar a conèixer les experiències a nivell internacional que poden resultar interessants per a joves de la vila. Betrian comenta que hi ha moltes opcions atractives per els joves; i que en aquests mesos ha fet ja 25 assessoraments. El mes més fort de demandes ha estat el juny, però ella recorda que és millor informar-se amb més temps.
Aquesta mateixa setmana, divendres concretament, marxen el Miquel Compte i el Ferran Miret, que es van acostar al SIAJ per trobar alguna proposta per aquest estiu que els resultés interessant.
Compte té 17 anys, i comenta que sent menor d’edat les opcions eren més limitades, però que va poder trobar una proposta que l’ha engrescat. Divendres marxa cap a Munic.
En el cas de Miret, amb 19 anys, la intenció era fer trobar alguna experiència que el permetés conèixer altres cultures i maneres de fer. Divendres marxa en un intercanvi a Letonia.
Qui ja ha tornat de la seva experiència, en aquest cas també un intercanvi en anglès, és l’Ariadna Baldomà, de 19 anys. Van ser 10 dies i ho valora de manera molt positiva.
Des del SIAJ, la Júlia Betrian recomana a tots aquells joves que tinguin interès per conèixer l’oferta que hi ha d’intercanvis, camps de treball i altres propostes, que s’hi acostin i que no tingui por de preguntar i provar-ho. Explica que en molts casos es pot fer un seguiment des del mateix SIAJ, i que alguns grups marxen amb coordinadors que acompanyen i ajuden els joves en l’experiència.
Per aquest estiu segurament les opcions ja són limitades, però de cara al proper o altres èpoques de l’any en que es poden fer també projectes semblats, acostar-se al SIAJ serveix per conèixer quines poder ser les millors propostes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: