Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Remeiart tanca les seves activitats amb més participació que mai

L’edició d’aquest any ha demostrat, una vegada més, que el camí de recuperació dels coneixements sobre herbes encetat ara fa sis anys, quan es va crear el primer Remeiart, és positiu.

l’interès del públic és creixent i el certamen s’ha convertit en aquest temps en un dels referents més importants del coneixement i difusió sobre les herbes remeieres a Catalunya.
Ho posen de manifest especialment les aproximadament 5.000 persones que van visitar la fira d’herbes remeieres, els més de 2.500 tiquets venuts a la Nit de Vermuts i Licors d’Herbes o l’èxit de participació a les Cuines i Tapes, que segons dades aportades pels mateixos restauradors han servit aquest any prop de 18.000 tapes i 500 menús durant els 17 dies de la seva celebració. Destacar també l’important èxit que ha tingut el pa i la coca del Remeiart que, en aquesta edició han rondat el miler d’unitats venudes El Remeiart està organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i suposa un important motor econòmic pel municipi amb un retorn de la inversió realitzada en la organització d’aquest projecte que es tradueix en un augment de públic als establiments de restauració, major activitat al comerç o un augment de les pernoctacions al poble i als voltants, entre altres.
L’Herbes Campus forma part de la programació dels Campus d’estiu avalats pel Departament de Cultura de la Generalitat i va oferir una àmplia oferta de tallers i activitats sobre Etnobotànica, elaboració de vermuts, elaboració de sabons líquids, cultiu de plantes oblidades, alimentació amb herbes o remeis casolans.
La Fira va comptar amb més de 40 parades amb productes de venda relacionats amb les herbes, la cosmètica o l’artesania feta amb herbes i un programa amb més de 40 activitats per fer durant tot el dia. Els participants van poder fer rutes guiades de descoberta de flora, tallers de cuina natural amb plantes silvestres, tallers de cosmètica o assistir a xerrades de tot tipus relacionades amb les herbes, l’apicultura o les teràpies naturals.
El Remeiart, cada any, comptà també amb una àmplia oferta dedicada a la canalla amb un espai de 800 metres quadrats amb jocs sobre natura i herbes i una variada oferta d’activitats de tallers infantils durant tota la jornada per realitzar manualitats amb herbes, escoltar contes i històries tradicionals o enguany també amb la possibilitat de gaudir d’un gran castell fet amb bales de palla.
El Remeiart s’ha convertit ja en aquestes sis edicions en un referent de les fires sobre herbes remeieres que es fan a Catalunya i compta amb un reconeixement molt important entre les persones que es dediquen a aquestes temàtiques. No en va, entre els visitants i els paradistes, hi ha persones d’arreu dels països catalans o Andorra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: