Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Premiat el pòster presentat des de l’Alt Penedès a les Jornades Estatals d’Intervenció Social

Premiat el pòster presentat des de l’Alt Penedès a les Jornades Estatals d’Intervenció Social

Durant el mes de juny, l’Hospital Sant Joan de Déu va organitzar les III Jornades estatals d’intervenció social en salut materno-infanto-juvenil.

El pòster premiat va servir per explicar als assistents quina és la situació real del circuit d’accés a centres residencials terapèutics per a infants amb un quadre de discapacitat psíquica i trastorn mental i quina és la proposta que fan els professionals per a aquest mateix circuit.
El pòster ha estat elaborat per tècnics dels consells comarcals de l’Alt Penedès i el Garraf, dels ajuntaments de Vilafranca i Vilanova i la Geltrú i del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Vilafranca, amb el suport de la direcció de serveis socials de tots els ens locals i supramunicipals de l’Alt Penedès i del Garraf.
Actualment només poden accedir a les places residencials els menors en situació de desemparament tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Els professionals proposen que es creïn noves places residencials per a menors amb discapacitat psíquica i trastorns mentals greus però sense desemparament i que aquestes places s’assignin des dels Serveis Territorials.
Els professionals consideren que en aquests centres es podria donar una resposta integral a les necessitats de cura continuada i d’alta complexitat d’aquests infants i se’ls evitarien els ingressos hospitalaris reincidents, alhora es preservarien les funcions parentals i es reduiria el cost econòmic per a l’Administració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: