Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca aprova un crèdit de 2 milions d’euros per a inversions

El crèdit ha de servir per finançar les inversions que es fan al 2016 i, segons el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, les condicions són difícils de millorar.

La sessió de ple a l’Ajuntament de Vilafranca va estar marcada per les absències de cinc regidors. En primer lloc es va aprovar el compte general de pressupostos del 2015, que inclou els comptes de les diferents societats i ens que pengen de l’ajuntament: la pròpia corporació, l’EPEL Institut Municipal de Formació, l’Empresa Municipal d’Aigües, SERCOM i la Societat d’Habitatge, que està en procés de liquidació, a més del Consorci Penedès TV i les fundacions de Vinseum i la Festa Major. El punt era un tràmit perquè els respectius comptes ja havien estat aprovats pels seus consells i havien estat publicats. Va ser aprovat amb els vots de CiU, PSC i ERC i les abstencions de la CUP i VeC.

El segon punt a l’ordre del dia era la sol·licitud d’una operació de crèdit de 2.325.000 euros per inversions dins del programa de crèdit local amb l’entitat Banc de Sabadell i l’assumpció dels interessos per part de la Diputació de Barcelona a través d’una subvenció. El crèdit ha de servir per finançar les inversions que es fan al 2016 i, segons el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, les condicions són difícils de millorar.

Des de Vilafranca en Comú, el regidor Toni Peñafiel anunciava la seva abstenció després d’intentar que l’equip de govern es comprometés a treballar més sovint amb la banca ètica. Però el regidor d’Hisenda va manifestar que les experiències fins al moment no havien estat satisfactòries tot i no tancar la porta de cara al futur.

 

També es van abstenir els regidors d’ERC, que van afirmar que les condicions del crèdit eren bones però van recordar que la seva aposta és la d’aplicar pressupostos participatius.

Des de la CUP, Laia Santís també recordava la participació ciutadana com a assignatura pendent dels pressupostos municipals i anunciava l’abstenció del seu grup. La sol·licitud va tirar endavant amb els vots favorables de l’equip de govern.

En tercer lloc es va aprovar una modificació del pressupost de l’entitat a través d’un expedient de crèdits extraordinaris, suplements de crèdit i transferències per atendre “despeses inajornables”. La modificació era per un import de 1.400.000 euros, bàsicament subvencions de la Diputació per ampliar i adequar la Casa de la Festa Major, habilitar un espai per expedir documents com DNI i passaports i diversos plans d’ocupació.

També es contemplen altres ajustos menors i l’aplicació del romanent de tresoreria, xifrat en 438.000 euros. D’aquests, 18.000 serien per comprar un pis i dedicar-lo a habitatge social, i els 420.000 restants s’invertirien en la via pública. El punt es va aprovar amb els vots de CiU i PSC i l’abstenció de la resta de grups presents.

El darrer punt va ser la dissolució del Consorci per a la Gestió de la Televisió Local Pública del Penedès, les tasques del qual quedaran ara integrades dins de SERCOM SL, l’empresa que gestiona la ràdio i la televisió municipals. Tots els grups van votar a favor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: