Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Pla del Penedès enllesteix l’avantprojecte del Pla d’ordenació urbanística

El Pla del Penedès enllesteix l’avantprojecte del Pla d’ordenació urbanística

L’Ajuntament del Pla ha posat a informació pública l’avanç del POUM, un document elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i que, entre d’altres funcions, limita i redefineix el creixement.

Així, el document fa un diagnòstic urbanístic del municipi i estableix els objectius a assolir pel Pla a partir de definir els criteris estratègics del planejament territorial i del seu encaix amb els teixits antics i consolidats així com amb l’entorn agrari.
L’avantprojecte també proposa mecanismes que permetin la creació d’àrees d’equipaments comunitaris en punts de màxima accessibilitat i que facilitin l’aparcament de vehicles, i redefineix els espais per a activitats econòmiques, desclassificant instal·lacions obsoletes i generant un àmbit destinat a les activitats turístiques o científiques preferentment al sector vitivinícola.
Així mateix, també reordena la xarxa viària, creant un nou accés a la població i fent una definició més precisa de les alineacions, tant al nucli de Pla de Penedès com als nuclis menors i protegeix al màxim els espais agrícoles, potenciant recorreguts i elements d’interès natural que fomentin un enoturisme sostenible.
El document, que es troba actualment en període d’informació pública, serà presentat a la ciutadania en el marc del programa de participació aprovat, probablement durant el mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: