Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Alt Penedès inicia un cicle per enfocar l’actual moment polític i social a Catalunya

La Biblioteca Torras i Bages acollia la tarda de dimarts la primera de les tres sessions que componen el cicle “País”, que organitza Òmnium a l’Alt Penedès per parlar del moment polític i social.

Jordi Parellada, president d’Òmnium a l’Alt Penedès, comentava que es tracta de parlar de la vessant constitucional i legal del procés; també es voldrà parlar de les qüestions relacionades amb l’economia d’un futur estat català.
Una darrera sessió es feria ja al setembre amb una taula rodona amb eurodiputats per comentar la situació des d’una perspectiva europea.
En la primera sessió, amb el títol de “Cap a un procés constituent: la construcció d’una identitat constitucional a Catalunya”, el professor de dret constitucional de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Jaria, va fer una aproximació al moment actual explicant els antecedents històrics que ens han portat fins aquí i com es pot afrontar la situació actual des d’un punt de vista constitucional.
La intenció de fons, explicar com una constitució i un estat poden ajudar a millora la situació econòmica i social actual. Els assistents van seguir les explicacions sobre l’evolució del constitucionalisme català, des de l’època de Prim o Pi i Margall, quan l’objectiu era canviar Espanya, passant per la República i la transició, fins al moment actual, en què el catalanisme s’ha decantat majoritàriament per l’assoliment d’un estat independent. També es va valorar com hauria de ser la futura constitució catalana i els riscos d’un procés participatiu a l’hora de fer-la.
La propera cita serà dimarts vinents per tal de parlar de l’economia canviant a Europa, i de quin paper hi podria jugar una Catalunya independent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: