Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La novena edició dels Juliols de la UB tracta enguany del què es bevia abans del vi

Aquesta setmana ha arrencat a la capella de Sant Pelegrí de Vinseum una nova edició dels cursos d’estiu de la Universitat de Barcelona, que sota el nom de “Els Juliols” ofereix cursos setmanals.

En el cas de Vilafranca s’emmarquen sota el nom de “L’esperit del vi i els vins de l’esperit”, i el coordinador és en Joan Cuscó. En aquesta ocasió s’ha buscat anar una mica més enrere i parlar de què hi havia abans del vi.
En el marc de les diferents activitats que es duran a terme al llarg de la setmana es visitaran en aquesta ocasió dues destil·leries, ja que la intenció és parlar també d’un tipus de begudes que no son les més habituals en aquest cicle.
Una de les sessions que es van fer dilluns es va centrar en el paper del vi en l’obra de William Shakespeare. Asunción Barrera, directora del Departament de Filologies Modernes de la Universitat de la Rioja, comentava que prestaria especial atenció a la presència del vi de Jerez i de Canàries en les obres de Shakespeare.
Barrera explica que en els drames el vi és una arma assassina, que serveix per trair i enganyar; mentre que a les comèdies serveix per fer mofa i burla de certs personatges.
Les sessions es fan cada tarda d’aquesta setmana, amb la participació de 23 alumnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: