Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix Plat de Festa Major, una iniciativa per potenciar la gastronomia de Vilanova i Vilafranca

La vintena de restaurants participants combinarà segons la seva creativitat els dos productes estrella: el gall del Penedès i la gamba de Vilanova.

S’ha presentat a Barcelona la iniciativa Plat de Festa Major, una proposta gastronòmica impulsada pels ajuntaments de Vilafranca i Vilanova i la Geltrú, que neix per divulgar la combinació del Gall Negre del Penedès i la Gamba de Vilanova com a ingredients estrella de la gastronomia de Festa Major. Els grups de restauradors Vilafranca Ve de Gust! i Menja’t Vilanova s’uneixen en aquesta iniciativa per reivindicar a les seves cartes dos productes de proximitat de qualitat com a protagonistes de la gastronomia de les Festes Majors dels dos municipis.

La presentació ha tingut lloc a un espai singular com és la cuina de l’agència de màrqueting RAMAC especialitzada en organització d’esdeveniments, on els cuiners dels restaurants Gat Blau, Olga Guasch, i La Cucanya, Carlos Alcover, han realitzat un showcooking.

En aquest format han presentat les seves propostes elaborades amb els dos ingredients, com per exemple la croqueta de gall negre amb gamba, el suquet de gamba vermella, la coca polar amb tàrtar de gamba i escalivada i per últim el Gall&Gamba, la proposta de plat de Festa Major.

Segons Dolors Rius regidora de Turisme de l’ajuntament de Vilafranca “tots dos productes representen el millor exponent de cada zona i junts encara potencien més les seves virtuts”.

Per la seva banda, Ariadna Llorens, regidora d’innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú  ha destacat que “la campanya és un clar exponent de com la gastronomia de qualitat vertebra dos municipis i un país”.

Cadascun dels restaurants participants combinarà segons la seva creativitat els dos productes en un proposta gastronòmica de Festa Major que reinventa el receptari tradicional de mar i muntanya.

Els plats de Festa Major creats pels restaurants participants estaran disponibles a les seves cartes durant el període de la campanya, coincidint amb les festivitats locals dels dos municipis: als 12 restaurants del col·lectiu Menja’t Vilanova del dilluns vinent al 7 d’agost i als 8 restaurants Vilafranca Ve de Gust! del 22 d’agost a l’11 de setembre.

La campanya Plat de Festa Major està inclosa en el marc de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.

A la pàgina web www.gallgamba.cat s’amplia tota la informació sobre de la campanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: