Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca es referma en l’ampliació del parc municipal d’habitatge

L’actual mandat va començar amb una setantena de pisos, ara en són 94 i es preveu que l’any que ve siguin 117.

Aquí es compten els 11 pisos de la Casa Feliu de la Rambla Sant Francesc i els 12 de l’antic cinema Victòria. L’Ajuntament de Vilafranca és, segons els responsables municipals, un dels cinc ajuntaments catalanas amb més habitatge social per habitant.

L’alcalde Pere Regull diu que les accions que està efectuant l’ajuntament de Vilafranca són més efectives i segures que les sancions als grans tenidors o als propietaris de pisos buits.

L’estratègia de l’ajuntament és continuar ampliant el parc d’habitatge social perquè tenen el convenciment que aquesta és la única solució per a les famílies que no poden accedir a un habitatge i que, per tant, estan en risc d’exclusió residencial i social. Una de les polítiques més reeixides en aquest sentit és el programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social, que serveix també per recuperar pisos que s’estan degradant, sobretot al centre de la vila.

El tinent d’alcalde Francisco Romero destaca el rigor d’un estudi recent de la Diputació de Barcelona, els resultats del qual han servit per orientar les polítiques d’habitatge.

El regidor d’Habitatge Josep Maria Martí explica que la seva àrea s’ha convertit en una àrea transversal, amb un paper important dels serveis socials per atendre el més ràpid possible les necessitats residencials dels vilafranquins que ho necessitin. Martí diu que no s’estan fent desnonaments des de fa temps.

L’estudi de la Diputació diu que a Vilafranca hi ha aproximadament un miler de pisos buits. Uns 400 no tenen les condicions necessàries per a ser habitats immediatament i, per tant, s’haurien de rehabilitar. De la resta, 290 estan en mans de grans tenidors, principalment bancs, i uns 200 més, són de petits tenidors. Dels dels bancs, uns 120 podrien ser habitats immediatament. Per això l’ajuntament continua negociant amb les entitats financeres i incorporant aquests pisos al parc social. De moment n’hi ha cinc de Catalunya Caixa, set de la SAREB, tres més en què ha fet de mitjancera l’Agència d’Habitatge de Catalunya i dos que s’incorporaran aviat, propietat del BBVA.

L’Ajuntament destina 300.000 euros d’inversió directa a l’habitatge social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: