Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca es compromet a fomentar activitats de lleure per a tothom

De fet, ja hi ha projectes en funcionament en aquest sentit com Les tardes… o el No t’avorreixis que es va fer aquest Nadal.

Arran d’una moció presentada ahir al ple per VeC, ERC i la CUP, el consistori ha pres el compromís d’ampliar el treball en aquesta línia. El debat no va ser planer, encara que la moció va ser aprovada per unanimitat.
Els grups que encapçalaven la moció van defensar el programa Patis Oberts amb l’objectiu d’oferir un espai de lleure a les famílies fora de l’horari lectiu tot aprofitant les instal·lacions de les escoles de la vila. Els grups manifestaven la seva preocupació per la situació de marginació i empobriment d’un sector d’infants i joves i proposaven la creació de nous espais inclusius d’interrelació gratuïts.

Els regidors del govern Ramon Zaballa, de Benestar Social, i Anna Doblas, d’Esports, van defensar la bona qualitat de l’oferta de Les Tardes. I tant l’alcalde Pere Regull, com Zaballa, van posar l’accent en comptar amb la connivència dels equips directius de les escoles perquè el projecte tiri endavant.

Després d’alguns canvis menors en aquest sentit, la moció va ser aprovada per unanimitat.

El ple també va aprovar una moció presentada per la CUP i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per garantir la mediació i el suport de l’ajuntament a les famílies que es veuen obligades a ocupar un habitatge i que estan en risc d’exclusió social. Segons dades aportades per la CUP, més d’un centenar de famílies viuen en aquestes condicions a Vilafranca. En aquest punt va intervenir la membre de la PAH Elionor Llombart.

ERC i VeC van demanar encapçalar també la moció. Per part de l’equip de govern, els regidors d’Habitatge i Benestar Social van explicar tot el que fa l’ajuntament en el sentit que apuntava la moció. Es va aprovar per unanimitat després d’afegir a un dels punts que l’empadronament de les persones afectades es faria si era possible legalment.

D’altra banda també es va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP per impuls de la Plataforma PAICAM per exigir el final de les altes mèdiques injustificades, donat el canvi de criteris que està tenint l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques. El representant de la plataforma David Marfil també va intervenir a la sessió.

La moció va ser aprovada per unanimitat i es va demanar de fer-la arribar al departament de Salut i al propi ICAM perquè en quedi constància.

També es va debatre una moció d’ERC sobre mesures per fomentar l’aplicació de salaris mínims de 1.000 euros en les contractacions. La moció també va ser aprovada per unanimitat tot i els matisos de l’equip de govern respecte les possibilitats que té l’ajuntament d’actuar en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: