Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La història més oculta del Drac de Vilafranca centra una exposició

La història més oculta del Drac de Vilafranca centra l’exposició que serveix per commemorar el desè aniversari de la rèplica.

Els Amics del Drac han inaugurat aquest divendres l’exposició El Drac de Vilafranca: l’ocult, per mostrar les cares més desconegudes d’aquesta peça indispensable de l’imaginari festiu de la vila. En el desè aniversari de l’estrena de la rèplica del Drac, i arran de les darreres intervencions en la peça, fetes l’any 2014, els Amics del Drac s’han plantejat donar un tomb a la manera com el mirem per tal que el públic general pugui percebre altres dimensions de la peça, que no sempre són evidents.

L’exposició respon moltes preguntes al voltant de la figura del Drac i permet veure l’original tot presidint la mostra. També ens permet descobrir el que se sap dels seus orígens. El cap de colla del Drac de Vilafranca ens explica algunes de les curiositats que es poden conèixer a l’exposició.

L’exposició es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al 15 d’agost. A banda d’aquesta mostra, la colla prepara pel 13 d’agost un acte de foc a Vilafranca que comptarà amb la participació del Drac original, la rèplica i el drac petit en una actuació conjunta que mai abans s’ha vist. Aquesta serà la celebració central del desè aniversari de la construcció de la rèplica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: