Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup de 19 nens sahrauís arriba a Vilafranca per passar l’estiu en un context de pau

Al llarg dels darrers dies, han arribat els 19 nens i nenes procedents del Sàhara que estaran acollits per diverses famílies de la comarca durant aquest estiu.

L’objectiu de l’estada, que ja porta diversos anys realitzant-se, és permetre que aquests infants puguin passar uns mesos en pau, lluny de la complexa i difícil situació del desert del Sàhara.

La regidora d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, destacava que les condicions de vida a la seva zona no són les desitjables.
L’Ajuntament vilafranquí va celebrar aquest dilluns a la tarda la rebuda oficial a Vilafranca, amb la presència d’alguns dels regidors del Ple municipal.

Els nens i nenes sahrauís participaran en els casals d’estiu de Vilafranca per consolidar la integració social i ajudar-los a aprendre el català a força de practicar-lo.
La regidora també destacava que els nens són els membres de la societat més vulnerables en tot conflicte bèl•lic o polític i que, per tant, acollir-los és una necessitat. A través del projecte impulsat per ACAPS Wilaia Alt Penedès, també es transmeten un conjunt de valors de pau als infants sahrauís.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: