Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Galeria Sicart celebra una Taula Rodona sobre l’art contemporani a la perifèria

La sala d’exposicions del carrer de la Font va acollir divendres passat una taula rodona per comentar la situació actual de les galeries d’art contemporani i del seu pas de la perifèria a la capital.

Els ponents convidats per formar part d’aquesta conversa van ser el president d’Art Barcelona, Joan Anton Maragall, el responsable de la primera galeria a Matadepera, Fidel Balaguer i la directora de la Galería Silvestre, Vanessa Sánchez.

Segons els promotors de la taula rodona, a principis d’aquest segle hi havia una gran vitalitat de galeries d’art contemporani escampades per tot el territori. Així doncs, la majoria eren fora de les capitalitats de Madrid i Barcelona. Ara mateix, la situació de l’art contemporani a Catalunya, però, és complicada.

Mentre que a Madrid la tendència ha estat el reagrupament de les galeries, a Barcelona hi ha hagut, propiciat per la Llei d’arrendaments, la descentralització del que era el nucli del carrer Consell de Cent cap al d’Enric Granados i a diversos punts de la ciutat, com també cap a L’Hospitalet de Llobregat.

Segons Fidel Balaguer, el responsable de la Galeria Balaguer, cada cop més, la capital perd força respecte la perifèria.

Tots els ponents a la galeria vilafranquina van coincidir en la necessitat que les institucions catalanes recolzin més l’art contemporani. L’acte a la Galeria Sicart va estar condicionada per la forta pluja que va caure divendres a la tarda a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: