Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Evitar l’exposició en les hores fortes de sol i hidratar-se bàsic per evitar els cops de calor

Aquests darrers dies han estat especialment intensos pel que fa a les temperatures i a la sensació de calor, amb temperatures que han estat per sobre dels 30 graus i fregant en molts casos els 35.

És en aquesta època quan els casos de cop de calor són més habituals.
Tothom pot patir un cop de calor, però hi ha certs grups de població que són considerats com a població de risc per les autoritats sanitàries. La doctora Aida Castellote, de l’Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca, recorda que els nadons, la gent gran i les persones amb malalties de tipus crònic són les que es trobarien en aquest grup.
Els consells per intentar evitar un cop de calor serien no exposar-se al sol en les hores de més intensitat, quan està més alt; i sobre tot hidratar-se molt.
Recordem que el cop de calor és provocat per una prolongada exposició al sol, i que es pot patir fins i tot algunes hores després.
De cara a aquestes setmanes que queden d’estius doncs, sobre tot tenir precaució a l’hora de sortir al carrer en les hores fortes de sol, aprofitar les ombres, hidratar-se molt i tenir cura de les persones que formen part d’aquests grups de risc per evitar que puguin patir un cop de calor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: