Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Escribà explica que el PDC tindrà federació Penedès, i que al setembre s’aprovarà la Vegueria

Considera que s’ha fer una bona feina, en que s’ha aconseguit visualitzar dins del PDC el territori del Penedès i es mostra convençut que el Parlament aprovarà la vegueria Penedès al setembre.

Després del congrés fundacional dels dies 9 i 10 de juliol, Xavier Escribà és president comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya en funcions, a l’espera de tots els processos que s’han de tirar endavant a partir d’ara per tal d’escollir els nous càrrec de la nova formació.
En aquest impàs, Escribà comenta sentir-se satisfet del congrés celebrat, i de l’aportació que van fer-hi els aproximadament cent associats de l’Alt Penedès que van participar-hi. Comenta que es van fer tres aportacions importants. Una de defensa del municipalisme que promou primàries però no una limitació de mandats. També la defensa que puguin escollir els seus equips.
Finalment els mandats serien de 8 anys ampliables a 12 i les primàries per tal d’escollir el cap de llista.
També des de l’Alt Penedès es va defensar i aconseguir la creació d’un àmbit de treball sectorial d’agricultura i medi rural dins del partit; i finalment la creació d’una federació Penedès, que Escribà remarca que ja es demanava en el seu moment dins de Convergència, però que no s’havia pogut assolir. Organització territorial del nou partit seguint els àmbits de treball de la Generalitat en aquest sentit i amb la mirada posada en la consecució de la vegueria.
Pel que fa la situació dels grups municipals en els ajuntaments, Escribà recorda que a les eleccions municipals del 2015 es va presentar la coalició de CiU, que es va trencar al cap d’un mes. Poc després la mateixa Unió es va trencar, amb l’aparició de Demòcrates.cat; i ara CDC s’ha dissolt. Malgrat tot, considera que el nom dels grups als ajuntaments i consells comarcals han de mantenir el de CiU.
Aquets proper mes de setembre el què sí que es farà és el procés d’elecció dels nous càrrecs directius d’aquesta formació a nivell local i comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: