Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dissolució del Consorci per a la Televisió Digital Local Pública no ha d’afectar Penedès TV

Dimarts en el ple de l’Ajuntament es va acordar la dissolució del Consorci que fins a data de dimarts havia acollit les emissions de Penedès Televisió. Les seves funcions les assumeix SERCOM.

El Consorci s’havia constituït el setembre de 2007, amb la intenció d’integrar diferents ajuntaments per tirar endavant una televisió local pública al Penedès; però des de fa força anys l’únic soci del mateix era l’Ajuntament de Vilafranca.
Davant d’aquesta situació, i com va explicar en el ple del passat 19 de juliol el portaveu del govern municipal Aureli Ruiz, s’ha prés la decisió d’integrar el Consorci a SERCOM S.L, que és la empresa municipal que des de sempre ha gestionat Ràdio i la Televisió de Vilafranca. Ruiz va explicar que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, LRSAL, obliga a dissoldre els consorcis que només tenen un soci; i que per tant no tenien gaire marge en aquest sentit. Des de l’Ajuntament s’aprofita també, doncs, per simplificar estructures i integrar un consorci que feia només les emissions a SERCOM, que és qui feia la producció.
El Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública del Penedès de fet era un ens sense personal ni patrimoni, que pagava unes quotes que de fet sortien del mateix SERCOM.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: