Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació ha pactat les prioritats d’inversió amb els alcaldes de l’Alt Penedès

La Diputació ha pactat les prioritats d’inversió amb els alcaldes de l’Alt Penedès

Aquest dimecres, dia 6 de juliol, s’han celebrat a la seu del Consell Comarcal les meses de concertació de la Diputació de Barcelona amb 15 ajuntaments i el Consell Comarcal.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el diputat adjunt de Turisme, Pere Regull, s’han reunit individualment amb els alcaldes i regidors de Font-rubí, la Granada, Mediona, Pacs, Sant Martí, Santa Fe, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, el Pla, Sant Quintí, les Cabanyes, Torrelles, Puigdàlber i Gelida i amb el president del Consell Comarcal, per acordar quines seran les prioritats inversores per a aquest mandat municipal.
Tots havien fet arribar prèviament les seves sol·licituds i la Diputació n’havia valorat la viabilitat. Ara s’han acordat les preferències de cada municipi i s’han decidit els ajuts econòmics que la Diputació atorgarà.
L’àmbit prioritari de cooperació de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació són les noves inversions que fomentin la diversificació econòmica, però també s’han acordat recursos per a despesa corrent, manteniment i reposició d’inversions anteriors, prestació de serveis públics i actuacions per garantir la cohesió social.
Pel que fa al Consell Comarcal, la Diputació finançarà 3 grans projectes: el manteniment de la xarxa bàsica de camins rurals (400.000 €), la integració paisatgística de polígons industrials (100.000 €) i la integració paisatgística de rotondes interurbanes (100.000 €). També farà una aportació de 150.000 € que es destinaran a millorar alguns serveis que presta el Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: