Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dilluns es va celebra la 2a edició de La Cimera del Xarel·lo al Santuari de Foix

Unes vistes privilegiades del territori vinícola del Penedès i més de 100 referències de vins elaborats a partir de la varietat xarel·lo.

Aquests han tornat a ser els ingredients de la segona edició de La Cimera del Xarel·lo celebrada aquest dilluns. El Santuari de Santa Maria de Foix va acollir més de 400 professionals i amants del vi. Per segon any consecutiu, aquest espai es va convertir en l’epicentre d’aquesta varietat autòctona del Penedès. Els assistents van poder descobrir les múltiples interpretacions que ofereix el xarel·lo en la seva vinificació.

Entre els assistents s’hi van unir, per primer cop, un petit grup de professionals d’altres països, convidats per l’organització de La Cimera del Xarel·lo i pels mateixos elaboradors. A l’esdeveniment hi van assistir winelovers provinents de països com Bèlgica, Canadà, Suècia o Brasil. La Cimera del Xarel·lo, és un esdeveniment impulsat pels mateixos cellers expositors. Tots ells entenen aquest acte com una trobada amb els amants i professionals del vi on intercanviar opinions, reflexions i reivindicar la varietat insígnia del Penedès, el xarel·lo, a partir de les interpretacions de cada elaborador.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: