Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Xerrada col·loqui sobre l’efecte de les mines al Sàhara Occidental, dins del cicle Veus del Món

Xerrada col·loqui sobre l’efecte de les mines al Sàhara Occidental, dins del cicle Veus del Món

“L’efecte de les minies al Sàhara Occidental”, anirà a càrrec de Miquel Cartró, de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, i Marta Aoiz, promotora d’iniciatives solidàries amb l’ASAVIM.

L’Ateneu Popular de Vilafranca, dins del cicle Veus del Món, organitza la xerrada col·loqui “L’efecte de les minies al Sàhara Occidental”, que anirà a càrrec de Miquel Cartró, de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, i Marta Aoiz, promotora d’iniciatives solidàries amb l’Associació Sahrauí de Víctimes de les Mines – ASAVIM. L’acte se celebrarà el proper 9 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, al local de l’Ateneu Popular.
L’ACAPS Wilaia Alt Penedès fa anys que col·labora amb ASAVIM. Recentment dóna suport a la creació cooperatives familiars de cria d’ovelles, amb les víctimes de les mines. Miquel Cartró i Marta Aoiz explicaran els impactes del mur marroquí de defensa conegut com a “Mur de la Vergonya” i els riscos i els efectes de les mines sobre la població.
Les víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris dels Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèl·lics o a l’entorn del mur defensiu del Marroc. Es tracta d’un mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc, que està format per unes grandioses construccions ben fortificades, minades i custodiades per uns 165.000 soldats. Els murs s’han creat per defensar-se dels atacs constants dels sahrauís i divideix en dos territoris el Sàhara Occidental, consumant l’ocupació del Marroc per la força del territori sahrauís. Els organismes internacionals xifren que hi ha entre 7 i 10 milions de mines a l’entorn del mur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: