Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca perd 2 grups de P3 respecte l’any passat per la davallada de naixements al 2013

Les llistes definitives d’admesos a cada centre per al curs 2016-2017 ja s’han fet públiques. En el cas de P3 hi haurà un total de 18 grups, 2 menys que el curs anterior.

D’aquesta manera, tots els centres tindran dues línies, excepte  el col·legi Sant Josep, com ja és habitual, que només en tindrà una i, com a novetat el Pau Boada també es quedarà amb una única línia. La diferència de dos grups respecte l’any passat ve donada perquè, excepcionalment, aquest curs el Cristòfor Mestre tenia 3 grups de P3, i tornarà a quedar-se amb 2. L’oferta definitiva, doncs, és de 450 places, una xifra inferior a la de l’any passat per la davallada de nens nascuts al 2013 que s’ha produït no només a Vilafranca, sinó arreu de Catalunya.

D’altra banda, les llistes amb el resultat de la preinscripció escolar per al 2016-2017 mostren que la major part dels aspirants a l’assignació d’un centre educatiu han aconseguit una plaça escolar a la primera opció que havien sol·licitat. Concretament un 96% de l’alumnat de Vilafranca podrà anar a l’escola triada en primera opció, mentre que un 3% anirà a un centre triat però en segona, tercera o quarta opció, i 4 sol·licituds (un 0,9%) s’han assignat d’ofici en centres no sol·licitats.

Pel que fa al 1r curs de l’ESO, que és un altre nivell que concentra una bona part de les incorporacions a un nou centre escolar, l’oferta de places a Vilafranca és de 454, repartides en 15 grups per al conjunt d’instituts públics i les places disponibles als centres concertats.

En total s’han rebut 456 sol·licituds de 1r d’ESO, de les quals 445 han quedat assignades a Vilafranca. D’aquestes, un 84% de l’alumnat podrà anar al centre escollit en primera opció, un 10% a la segona i un 0,7% a la tercera, mentre que 23 sol·licituds (un 5,2%) s’han assignat d’ofici en centres no sol·licitats.

Pel que fa a la resta de nivells, de P4 a 6è de primària hi ha hagut un total de 104 sol·licituds, de les quals se n’han pogut atendre 20 i la resta han quedat pendents d’assignar. Aquestes últimes són bàsicament sol·licituds de canvi de centre d’alumnat que ja està escolaritzat i demana una plaça per a un centre i un nivell per als quals no hi ha places vacants. I per als nivells de 2n a 4t d’ESO s’han rebut 39 sol·licituds, de les quals se n’han pogut atendre 26 i la resta han quedat pendents d’assignar per les mateixes raons que en el cas anterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: